maanantai 16. elokuuta 2010

Unelmointia, tj 12 (ensi viikolla..!)

You can always dream about it!

Ajattelinpa kirjoitella myös haaveistani, eli siitä missä haluaisin vierailla, mitä nähdä ja ketä tavata tulevan vuoden aikana. Saa nähdä, miten moni kohde tästä pitkästä listasta toteutuu, mutta ainakin mahdollisuus on huomattavasti parempi kuin Suomesta käsin. Pestinihän Kanadassa loppuu jo koulujen suljettua ovensa kesäkuun lopulla, jonka jälkeen ajattelin viettää määrittelemättömän ajan matkustellen Amerikassa.

Places to see and visit, luonnonmuodostelmat:
- Niagara Falls on aina ollut toivelistallani miettiessäni, mitä haluaisin nähdä Amerikan mantereella. Kuulemieni kommenttien mukaan itse putoukset ovat aikamoinen pettymys, mutta sen sijaan läheinen Niagara on the Lake - kaupunki on parhaiten säilytettyjä salaisuuksia, intiimi pikkukaupunki upeine luontoineen sekä aktiviteetteineen. En muuten aiemmin tiennyt putousten sijaitsevan aivan rajalla, Ontariossa eli Kanadassa!

- Grand Canyon Arizonassa on myös aina kangastellut luonnonnähtävyyksien-listallani korkealla. Ja jos sitä joskus vierailisi vaikkapa Las Vegasissa (lennot Vancouverista sinne ovat kuulema 50$ luokkaa), ei matkaa kanjonille tulisi montaa sataa kilometriä maantietä.


Tämä maisema ilta- ja/aamuauringossa, ah!

- Rocky Mountains, eli kotoisasti Kalliovuoret Kanadan puolella olisi varmasti näkemisen arvoinen, kuten sen läheiset luonnonpuistotkin. Puistoista puheen ollen USA:ssa oleva Yellowstonen kansallispuisto, tikittäväksi aikapommiksikin kutsuttu nähtävyys olisi mielenkiintoista käydä katsastamassa. Sieltä eniten kiinnistaisivat Lake Yellowstone sekä geysir-lähde Old Faithful.

Places to see and visit, ihmisen aikaansaannokset:
-
Jossain beach-paikassa olisi mukava käydä hankkimassa rusketusraidat ja juoksentelemassa hiekalla. Rantoja ja lämpöä tosin riittää Chilliwackissakin, kesällä parhaimmillaan noita Suomen lämpötiloja, eli +35C. Kohteena olisi kuitenkin varmaan Miami, joku muu paikka Floridassa tai Kalifornia.

Tuossa viimeksi mainitussa osavaltiossa olisi mukava käydä katsastamassa myös San Franciscon Golden Gate - silta. Se tosin vaikuttaa ainakin Googlen Street Viewin mukaan aika ruosteiselta, tai ainakin sen väriseltä, mutta sitäkin isommalta häkkyrältä :-)

Perhe on muuten suunnitellut matkaa Kalifornian Palm Springsiin maaliskuulle, edestakaisin-matkat eivät maksaisi yhtä viikkopalkkaani enempää, joten katsotaan jos satun lähtemään mukaan!


Kultainen (tai ehkä enemmänkin ruosteenpunainen) silta

- Kaliforniasta puhuttaessa mieleen tulevat tietysti myös L.A., elokuvien Hollywood-kyltti ja (oman tähden painattaminen) Walk of Fame(:en).

- Isot kaupungit, kuten Washington D.C. ja siellä Valkoinen talo sekä New York Vapaudenpatsaineen ja korkeine rakennuksineen kuuluvat myös toivottujen kohtien listalle. En ole mikään kaupunki-ihminen ja siksi olenkin tyytyväinen, että saan suurimman osan vuodestani viettää hieman pienemmissä ympyröissä. Silti tuntuu, että olisi mukava käydä aistimassa suurkaupunkien tunnelmaa!

- Mount Rushmore, eli USA:n entisten presidenttien kallioon hakatut naamat South Dakotassa olisi myös hauska käydä vilkaisemassa. Montakymmentä metriä korkeita kasvokuvia kelpaisi varmasti ihastella niska kenossa!


Vanhat herrat

People to see:
-
Eräs hyvä ystäväni on kesän -11 Amerikassa au pairina ja hänen kanssaan olisi mahdollisuus reissata. Toinen ystäväni on myös mantereella, tarkemmin ottaen New Orleansissa yliopisto-vaihdossa ja loma olisi buukattu häntäkin ajatellen.

- Rascal Flatts. Eräs uusimpia lempibändejäni, kevyttä country-poppia soittava trio on vallannut tämän naisen iPodista melko mukavan osan ja unelma olisikin nähdä heitä livenä. Aiemmin en mantereelta poistu, ennen kuin se on tehty!

Jäiköhän jotain puuttumaan.. Tulevassa kotikaupungissani on tietysti monia paikkoja ja kohteita, joissa haluan käydä, mutta niistä voisi ehkä kirjoittaa myöhemmin. Viimeistään siinä vaiheessa kun niissä on jo ehtinyt vierailla!

Ai niin, loppumainokset unohtuivatkin tähän postaukseen liittyen. Kuopiolainen Haapaniemen puhallinorkesteri (http://www.haapaniemennuorisomusiikki.fi), jossa soittavat monet tuttuni, tekee esiintymisreissun länsirannikolle lokakuussa ja he soittavat muun muassa Disneylandissa. Tavoite olisi saada host-perhe suostuteltua reissuun kuuntelemaan tasokasta suomalaista musiikkia, kukapa sellaista kulttuurielämystä voisi vastustaa? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti